»I en status over første halvår 2015 kan man glæde sig over knap syv millioner besøgende i de danske biografer. Det er en fremgang på knap 20 procent i forhold til samme periode i 2014. Da anden halvdel af året erfaringsmæssigt er mere velbesøgt end første, lever håbet om 15 i ’15 stadig. 15 millioner solgte billetter i år er bestemt fortsat et realistisk bud på slutresultatet. Det vil i givet fald blive det bedste udkomme i 34 år.«

Sådan skriver formanden for Danske Biografer, Kim Pedersen, optimistisk i sit seneste nyhedsbrev.

Her kan man også læse, at det ikke kun er store udenlandske film, som trækker folk i biffen. Kigger man alene på dansk film, er der også her udsigt til rekord. Knap 2,4 millioner billetter har de rød-hvide film solgt i første halvår, og hvis dansk film i sidste halvår sælger godt 1,9 millioner billetter, er det det højeste antal siden 1979. Det er bl.a. »Mænd og høns« med 357.850 solgte billetter og »Min søsters børn og guldgraverne« med 322.974 solgte billetter, der er med til at skabe det fine resultat.

»Både det totale besøgstal og markedsandel på danske film er på sikker kurs mod rekord og dermed det bedste resultat i 39 år. Dengang var det »Olsen-Banden« og »Familien Gyldenkål«, som klarede dansk films ærter,« skriver Kim Pedersen.

Dansk films markedsandel andrager i første halvår 34,9 procent, og ni danske film ligger på top-25 over de film, som har solgt flest billetter.

»Ganske godt klaret af et lillebitte land, når man påtænker, at der kun er blevet udsendt 16 danske spillefilm i første halvår,« skriver Kim Pedersen.

En række store danske og udenlandske film får premiere i andet halvår og kan dermed sikre et rekordår. Bl.a. Kasper Barfoeds »Sommeren 92« om den danske sejr ved EM i fodbold i 1992, Casper Christensen og Frank Hvams »Klovn Forever«, Disney/Pixars »Inderst inde«, den nye James Bond- film »Spectre«, »Mission Impossible – Rouge Nation« med Tom Cruise i hovedrollen og Tom Hanks i Steven Spielbergs koldkrigs­thriller »Spionernes bro«. Og ikke at forglemme: »Star Wars Episode VII – The Force Awakens«.

Kilde: Berlingske